Bo i Landskrona

I Landskrona kan man både bo och verka. Småstadens charm och trygghet, men samtidigt storstadens utbud in på knutarna, är det som gör Landskrona speciellt. Gröna parker och blått hav, mitt i Öresundsregionen med nästan 3 miljoner människor, med storstäder och kontinenten inom synhåll. 

Med ett lummigt och centralt läge erbjuder Landskrona, förutom trivsamt boende, också bra kommunikationer. Grannstäderna når du bekvämt med snabbtåg, buss eller med bil. Vill du flyga på tjänsteresa eller på semester finns tre flygplatser inom nära räckhåll. Ängelholm, Malmö och Köpenhamn.

En viktig del av Landskronas själ står idrotten för. Fotboll, tennis, simning, flygning, segling och gymnastik är ett litet axplock. Liksom en förstklassig 36-håls golfbana. Alldeles vid Öresunds kust bor du med påtaglig närhet till det mesta. Landskrona är inte större än att du på några minuter, var du än befinner dig, kan ta dig till centrum, jobbet eller bostaden.

Landskrona är också en av de första kommunerna i landet, som byggt ut sin IT-struktur att omfatta höghastighetskommunikation tillgängligt för kommuninvånare och företag.

Närhet till natur, kultur och välutvecklade fritidsaktiviteter samt bekväm tillgänglighet till Skandinaviens mest expansiva region gör Landskrona till en attraktiv bostadsort!

Vill du veta mer om Landskrona?

Besök Landskrona kommuns hemsida genom att klicka på stadsvapnet.

landskronavapen